Spektakelstuk AZ-Utrecht eindigt in 5-5 • Hattrick voor Douvikas en Pavlidis (2024)

Table of Contents
Einde blog AZ-UTR | Bekijk hier de samenvatting en geniet Uitslagen en stand eredivisie AZ-UTR | Wedstrijdverslag Reclame voor de eredivisie: AZ geen koploper na doelpuntenfestijn tegen Utrecht (5-5) AZ-UTR | 90+5' Einde wedstrijd AZ-UTR | 90+1' Blessuretijd loopt AZ-UTR | 81' DOELPUNT FC UTRECHT! AZ-UTR | 78' DOELPUNT AZ! AZ-UTR | 78' Thuisploeg wankelt AZ-UTR | Bijna Utrecht weer AZ-UTR | 70' DOELPUNT AZ! AZ-UTR | 65' DOELPUNT FC UTRECHT! AZ-UTR | 56' Geen goal Utrecht AZ-UTR | 55' Goede kans AZ HEE-VIT | Wedstrijdverslag Vitesse profiteert optimaal bij onzeker Heerenveen, Pröpper maakt rentree NEC-SPA | Wedstrijdverslag NEC speelt voor de elfde keer gelijk, Sparta mag niet mopperen met 1-1 AZ-UTR | Tweede helft onderweg NEC-SPA | 90+7' Afgelopen! NEC-SPA | Stukje zelfreflectie HEE-VIT | 90' Afgelopen De Boer geniet AZ-UTR | 45+1' Even ademhalen NEC-SPA | 80' DOELPUNT NEC! AZ-UTR | 44' Dekker uiteindelijk naar de kant voor Vanheusden AZ-UTR | 41' DOELPUNT FC UTRECHT! AZ-UTR | 34' DOELPUNT AZ! AZ-UTR | 30' DOELPUNT AZ! NEC-SPA | 58' DOELPUNT SPARTA! HEE-VIT | 66' Pröpper maakt rentree AZ-UTR | 20' DOELPUNT AZ! AZ-UTR | 16' DOELPUNT FC UTRECHT! AZ-UTR | 12' DOELPUNT FC UTRECHT! AZ-UTR | 10' Leuk begin HEE-VIT | 47' DOELPUNT VITESSE! AZ-UTR | 1' Daar gaan we! RKC-EMM | Wedstrijdverslag Tiental RKC neemt met probleemloze zege op Emmen verder afstand van gevarenzone NEC-SPA | 45+2' Grote kans NEC HEE-VIT | 45' DOELPUNT VITESSE! Ondertussen in Engeland: Danjuma scoort voor Spurs bij debuut NEC-SPA | Einde wedstrijd Auassar en Vriends RKC-EMM | 90+5' Afgelopen HEE-VIT | 31' DOELPUNT VITESSE! HEE-VIT | Van Amersfoort kan het goed tegen Vitesse AZ-UTR | Mijlpaal voor Toornstra NEC-SPA | NEC gevaarlijk HEE-VIT | 22' DOELPUNT HEERENVEEN! AZ-UTR | Opstellingen NEC-SPA | Wat feitjes op een rij HEE-VIT | Wat feitjes op een rij Andere wedstrijden ook begonnen RKC-EMM | Gaan de wissels het nu wel doen? RKC-EMM | 50' RODE KAART RKC! RKC-EMM | Grote kans RKC RKC-EMM | Tweede helft onderweg RKC-EMM | 45' Rust RKC-EMM | Lelieveld uiterst effectief RKC-EMM | 39' Zivkovic kan niet verder RKC-EMM | 29' DOELPUNT RKC! NEC-SPA | Opstellingen HEE-VIT | Opstellingen RKC-EMM | 3' DOELPUNT RKC! RKC-EMM | 1' Aftrap! RKC-EMM | Wat feitjes op een rij Emmen klaar voor de strijd PSV-GAE | 90+5' Einde wedstrijd PSV-GAE | Wedstrijd wel gespeeld PSV-GAE | 82' Fabio Silva debuteert PSV-GAE | Veel diversiteit bij PSV PSV-GAE | 67' PSV lijkt los RKC-EMM | Opstellingen PSV-GAE | 64' DOELPUNT PSV! PSV-GAE | Statistieken helpen PSV PSV-GAE | 54' Grotere kans Go Ahead PSV-GAE | Kansje Go Ahead PSV-GAE | Beide ploegen wisselen PSV-GAE | Rust PSV-GAE | Wedstrijd kabbelt voort PSV-GAE | PSV dicht bij 2-0 PSV-GAE | 14' Goal PSV! PSV-GAE | 12' Weer een gevaarlijke corner PSV-GAE | 8' Eerste kans en de lat PSV-GAE | 1' Aftrap PSV-GAE | Klaar voor de aftrap Op dit veld krijg je rood voor schelden met 'kanker' Go Ahead beter in vorm dan PSV Ondertussen in Turijn.... eindelijk Pogba! Eerder dit seizoen Eagles zijn er! PSV start met Veerman en De Jong Wie moet Schreuder opvolgen? 'Je hebt een inspirerende visionair nodig, met karakter' Cijfers bevestigen ontwikkeling Kökcü: 'Nog dominanter aanwezig' Stewart kon lokroep Brands en PSV niet weerstaan: 'Ben en blijf Brabander' Gravenberch mag zich opmaken voor basisplaats bij Bayern München Trainer Heitinga leidt Ajax zondag in uitduel met Excelsior PSV-trainer Van Nistelrooij hoopt dat PSV bodem heeft bereikt Stand in de eredivisie Welkom! References

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Slaap lekker en tot morgen!

AZ-UTR | Bekijk hier de samenvatting en geniet

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - AZ

Uitslagen en stand eredivisie

Sla de carrousel over

• Spektakelstuk AZ-Utrecht eindigt in 5-5 • Hattrick voor Douvikas en Pavlidis (2)

NOS

NOS

AZ-UTR | Wedstrijdverslag

Reclame voor de eredivisie: AZ geen koploper na doelpuntenfestijn tegen Utrecht (5-5)

Een moordend tempo. Waanzinnige hoogstandjes. Een idioot scoreverloop, met heerlijke goals over en weer. Niet één, maar twee hattricks van Griekse makelij. Het kon niet op in Alkmaar vanavond.

Na een meeslepend doelpuntenfestival waren AZ en FC Utrecht beide een punt rijker: 5-5.

Lees verder...

AZ-UTR | 90+1' Blessuretijd loopt

We gaan vier minuten door in Alkmaar. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar?

AZ-UTR | 81' DOELPUNT FC UTRECHT!

Uw blogger van dienst begint een beetje kramp in de vingers te krijgen, want weer ligt de bal er in. Van de Streek gaat vol voor een doorgeschoten bal en kopt de bal over keeper Ryan heen in het doel. De twee botsen wel hard, waarna Van de Streek behandeld moet worden.

AZ-UTR | 78' DOELPUNT AZ!

En ja hoor, de bal ligt er weer in. Na een een-tweetje tussen De Wit en Karlsson komt de voorzet uit bij Pavlidis die de 5-4 binnen glijdt.

AZ-UTR | 78' Thuisploeg wankelt

Met nog een dik kwartier te spelen is Utrecht op dit moment de betere ploeg op het veld. Douvikas en Boussaid kregen goede kansen zojuist.

AZ-UTR | Bijna Utrecht weer

AZ-UTR | 70' DOELPUNT AZ!

We zijn nog lang niet klaar in Alkmaar. Mees de Wit krijgt de bal aangespeeld in de zestien en schiet beheerst binnen. Het is weer gelijk, 4-4.

AZ-UTR | 65' DOELPUNT FC UTRECHT!

De wedstrijd heeft dezelfde energie als voor rust en dat er gescoord wordt door Douvikas is dan ook niet gek. De Griek troeft Sugawara af en werkt de bal achter Ryan.

AZ-UTR | 56' Geen goal Utrecht

Douvikas wordt diep gestuurd en omspeelt AZ-keeper Ryan. Hij blijkt echter net buitenspel te staan daarvoor dus de goal gaat niet door.

AZ-UTR | 55' Goede kans AZ

De eerste grote kans van de tweede helft komt uit een vlijmscherpe counter van de thuisploeg. Uiteindelijk is het Odgaard die maar net naast schiet.

HEE-VIT | Wedstrijdverslag

Vitesse profiteert optimaal bij onzeker Heerenveen, Pröpper maakt rentree

Vitesse heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd onderin. De Arnhemmers troffen sc Heerenveen precies op het goede moment om verrassend toe te slaan in het Abe Lenstra Stadion (1-3).

Bij Heerenveen ontbraken Oranje-international Andries Noppert en rots in de branding Sven van Beek vanwege blessures. En Amin Sarr zit met zijn hoofd bij Olympique Lyonnais, dat rond de dertien miljoen euro voor de aanvaller wil neertellen.

NEC-SPA | Wedstrijdverslag

NEC speelt voor de elfde keer gelijk, Sparta mag niet mopperen met 1-1

Het duel tussen NEC en Sparta was een treffen tussen twee aangename verrassingen in de eredivisie. Sparta leek er met een gelukkige zege vandoor te gaan, maar NEC pakte in de slotfase een meer dan verdiend punt: 1-1.

Dat zowel Sparta als NEC aan een sterk seizoen bezig is, hebben beide ploegen vooral te danken aan de solide defensie. Doelmannen Jasper Cillessen (81%) en Nick Olij (82%) hebben de hoogste reddingspercentages van alle keepers in de eredivisie.

AZ-UTR | Tweede helft onderweg

Kunnen we weer veel goals verwachten? Zou toch mooi zijn...

NEC-SPA | 90+7' Afgelopen!

Keeper Olij moest in de laatste seconde nog de bal uit zijn doel ranselen, maar het blijft bij 1-1. Higler fluit daarna meteen af.

HEE-VIT | 90' Afgelopen

Einde wedstrijd in Heerenveen, waar Vitesse wint door vlak voor en vlak na rust te scoren. 1-3 in het Abe Lenstra Stadion.

AZ-UTR | 45+1' Even ademhalen

Na een spetterende eerste helft is het 3-3 in Alkmaar. Even bijkomen hoor.

NEC-SPA | 80' DOELPUNT NEC!

In Nijmegen is het ook weer gelijk. Marques schuift de 1-1 binnen voor de thuisploeg.

AZ-UTR | 41' DOELPUNT FC UTRECHT!

Waar gaat dit heen? Douvikas probeert een strakke voorzet, net als Michiel Kramer eerder op de avond, via de hak binnen te werken, maar dat mislukt. Viergever is op tijd bij de tweede paal om de 3-3 binnen te glijden.

AZ-UTR | 34' DOELPUNT AZ!

Wat een wedstrijd is dit zeg! Een wippertje van Mihailovic wordt door Pavlidis fraai meegenomen met de borst waarna de Griek snoeihard van dichtbij uithaalt. Utrecht begon sterk door twee keer te scoren, maar AZ heeft binnen een mum van tijd zelf een voorsprong.

AZ-UTR | 30' DOELPUNT AZ!

Het is weer gelijk in Alkmaar. Toornstra verspeelt de bal op de rand zijn eigen zestien waarna de bal bij Pavlidis komt. Die ziet zijn schot eerst gered worden door keeper Barkas, maar in de rebound knalt hij de bal hoog in het doel.

NEC-SPA | 58' DOELPUNT SPARTA!

Eindelijk een doelpunt in Nijmegen. Verschueren maakt er op aangeven van een corner van Van Crooij 0-1 van. Het was de zevende goal voor de Belg dit seizoen. Daarmee evenaart hij zijn meest productieve competitieseizoen. Hij maakte 7 goals voor NAC Breda in de eerste Divisie in 2019/2020.

HEE-VIT | 66' Pröpper maakt rentree

Een mooi moment bij Heerenveen-Vitesse. Davy Pröpper komt in het veld. De 19-voudig international stopte een jaar geleden vanwege motivatieproblemen per direct als speler van PSV, maar tekende deze week een contract bij Vitesse.

AZ-UTR | 20' DOELPUNT AZ!

Het gaat heel hard in Alkmaar, want AZ heeft wat terug gedaan. Maxim Dekker maakt zijn eerste eredivisie nadat hij de bal uit de kluts voor zijn voeten heeft gekregen.

AZ-FC Utrecht: 1-2

AZ-UTR | 16' DOELPUNT FC UTRECHT!

En weer een doelpunt van Douvikas en weer is een counter over de rechterkant via Booth het devies. Het schot van de Amerikaan wordt nog gekeerd, maar uiteindelijk krijgt Douvikas de bal weer voor zijn voeten.

AZ-UTR | 12' DOELPUNT FC UTRECHT!

Utrecht komt er razendsnel uit via Booth, die zijn voorzet nog wel weggewerkt ziet worden, maar Douvikas is er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te werken. Utrecht op voorsprong in Alkmaar.

AZ-UTR | 10' Leuk begin

In Alkmaar maken beide ploegen er vanaf het begin een fraai schouwspel van. Beide teams zetten vol de aanval in.

HEE-VIT | 47' DOELPUNT VITESSE!

Vlak voor rust maakte Vitesse er 1-2 van, na de rust scoren ze ook meteen weer. Dit keer is het Manhoef die van dichtbij binnenschiet.

AZ-UTR | 1' Daar gaan we!

De laatste wedstrijd van de avond, die tussen nummer 2 AZ en nummer 7 Utrecht is inmiddels ook begonnen.

RKC-EMM | Wedstrijdverslag

Tiental RKC neemt met probleemloze zege op Emmen verder afstand van gevarenzone

RKC Waalwijk heeft zijn plek in de veilige middenmoot verstevigd dankzij een zege op FC Emmen (2-0), dat vier dagen geleden nog gestunt had tegen PSV.

Nu was het een andere Emmenaar die juichte, want op zijn 51ste verjaardag kreeg RKC-trainer Joseph Oosting zijn oude vrienden uit Drenthe over de vloer. Na een even prachtig als doeltreffend hakje van Michiel Kramer en een raak schot van Julian Lelieveld leek het al snel op een feestwedstrijd voor Oosting en zijn ploeg uit te draaien.

NEC-SPA | 45+2' Grote kans NEC

Duelund bijna met de openingstreffer. Op aangeven van Sandler komt hij vrij voor de Sparta-keeper, maar zijn schot gaat net naast.

HEE-VIT | 45' DOELPUNT VITESSE!

Vlak voor rust komt Vitesse op voorsprong in Heerenveen. Vidovic krijgt de bal in de zestien, neemt hem even kort aan en schiet vervolgens met een droge schuiver raak. Daarna is het meteen rust.

Ondertussen in Engeland: Danjuma scoort voor Spurs bij debuut

NEC-SPA | Einde wedstrijd Auassar en Vriends

Sparta moet verder zonder z'n centrale duo. Auassar, de aanvoerder, moest net al lang behandeld worden, maar kan nu echt niet verder. Eerdhuijzen is zijn vervanger. Vriends, ook niet helemaal fit, moet ook vervangen worden. Abels is zijn vervanger.

RKC-EMM | 90+5' Afgelopen

Einde wedstrijd in Waalwijk. RKC kwam deze wedstrijd amper in de problemen, ook niet toen het met tien man kwam te staan. RKC hangt nu tegen het linkerrijtje aan, Emmen blijft vijftiende.

HEE-VIT | 31' DOELPUNT VITESSE!

In Heerenveen is het weer gelijk. Arcus komt goed door over de rechterkant, geeft voor Manhoef, maar die raakt de bal niet goed. Geen pech voor Vitesse want de bal komt voor de voeten van Bialek, die simpel in het lege doel kan schieten.

HEE-VIT | Van Amersfoort kan het goed tegen Vitesse

Pelle van Amersfoort maakte zijn laatste 6 eredivisiegoals in het Abe Lenstra stadion. Zijn laatste uitgoal in de eredivisie was op 20 januari 2018 uit bij Vitesse (1-1).

HEE-VIT | 22' DOELPUNT HEERENVEEN!

Een knappe counter wordt afgerond met een fraaie treffer van Pelle van Amersfoort. Hij trekt naar binnen en krult de bal via de binnenkant van de paal binnen. 1-0 Heerenveen.

NEC-SPA | Wat feitjes op een rij

- Deze wedstrijd werd 33x eerder gespeeld in de eredivisie, met 14 overwinningen voor NEC, 11x een gelijkspel, en 8 zeges Sparta; de laatste keer in de voorlaatste editie in 2017: 0-1 door een doelpunt van Paco van Moorsel. De laatste thuisoverwinning van NEC in de Eredivisie op Sparta was in 2010: 1-0 door een doelpunt van Ntibazonkiza. Vorig seizoen bleef het 0-0.

- Eerder dit seizoen in Rotterdam werd het 2-0 voor Sparta door doelpunten in het eerste half uur van Abels en De Guzman.

- Nummer 9 NEC verloor van koploper Feyenoord (2-0) ná 5 ongeslagen wedstrijden waarin het 11 punten haalde. NEC heeft 9 punten minder dan nummer 6 Sparta, dat al 7 competitiewedstrijden ongeslagen is (15 punten), en in 5 van de laatste 6 geen doelpunt tegen kreeg.

- Tannane van NEC zit zijn 3de en laatste wedstrijd schorsing uit.

HEE-VIT | Wat feitjes op een rij

- Deze wedstrijd werd 30x eerder gespeeld in de eredivisie, met 12 overwinningen voor Heerenveen en 8 zeges voor Vitesse, zoals vorig seizoen: 1-2.

- Eerder dit seizoen werd het in Arnhem 4-0 voor Heerenveen, met 3 doelpunten van Sydney van Hooijdonk (3 assists van Sarr), en eentje van Sarr.

- Nummer 8 Heerenveen verloor 2 van de laatste 3 duels. Nummer 14 Vitesse won niet meer in de laatste 7 duels (wel 5x gelijk). De laatste overwinning was 3 maanden geleden, thuis in Arnhem tegen FC Emmen (2-1).

- Mitchell Dijks van Vitesse speelde in het seizoen 2013-2014 24 eredivisiewedstrijden voor Heerenveen.

- Doelman Andries Noppert is afwezig. De international raakte geblesseerd in de warming-up voor de wedstrijd tegen Fortuna.

Andere wedstrijden ook begonnen

De potjes die om 20.00 uur op de rol stonden, Heerenveen-Vitesse en NEC-Sparta, zijn inmiddels ook begonnen.

RKC-EMM | Gaan de wissels het nu wel doen?

Jasin-Amin Assehnoun en Dennis Vos kwamen na rust in het veld bij Emmen. Emmen scoorde dit seizoen nog geen enkele keer via een invaller. Alleen bij sc Heerenveen staat deze teller ook nog op 0.

RKC-EMM | 50' RODE KAART RKC!

Scheidsrechter Robin Hensgens wordt door de VAR naar het scherm gestuurd omdat Bel Hassani een overtreding gemaakt zou hebben. Uit de beelden blijkt dat Bel Hassani zijn noppen eventjes op de kuit van Mark Diemers heeft gezet.

RKC-EMM | Grote kans RKC

De thuisploeg gaat rustig verder met waar het in de eerste helft was begonnen. Dit keer een geweldige kans voor Seuntjens. Op aangeven van Kramer schiet hij echter op de vuisten van keeper Van der Hart.

RKC-EMM | Tweede helft onderweg

Daar gaan we weer!

RKC-EMM | 45' Rust

Emmen kan geen vuist maken en daarom staat RKC op een verdiende 2-0 voorsprong. Darfalou werd vlak voor het rustsignaal wel even gevaarlijk met ene kopbal, misschien dat dat de bezoekers wat moed geeft.

RKC-EMM | 39' Zivkovic kan niet verder

Richairo Zivkovic moet er vlak voor rust af met een blessure. Darfalou, die zijn debuut maakt voor Emmen, is zijn vervanger.

RKC-EMM | 29' DOELPUNT RKC!

Binnen het half uur is het 2-0 voor RKC. Bel Hassani kopt door en Lelieveld schiet hard binnen. Het is de eerste goal van de back voor de Waalwijkers.

RKC-EMM | 3' DOELPUNT RKC!

Een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Seuntjens dribbelt de zestien in en geeft een strakke voorzet op aanvoerder Kramer die met een hakje de 1-0 aan laat tekenen.

RKC-EMM | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in Waalwijk!

RKC-EMM | Wat feitjes op een rij

- Deze wedstrijd werd maar 2x eerder gespeeld in de eredivisie: 1-1 in 2019 en 1-0 voor RKC in 2021 door een doelpunt in de 90ste minuut van Ahmed Touba.

- Eerder dit seizoen in Emmen (13 augustus) werd het 1-1; Bernadou 1-0; Lobete 1-1.

- RKC won slechts 1 van z'n laatste 8 wedstrijden; wel van AZ (3-1), begin november. In de 4 duels daarna werden maar 2 punten behaald. RKC heeft 4 punten meer dan FC Emmen, dat verrassend won van PSV (1-0); de 3de overwinning deze competitie.

- RKC-trainer Joseph Oosting, geboren in Emmen, was tussen 2009 en 2014 assistent-trainer en hoofd opleidingen van FC Emmen. Tussen 1988 en 1993 en tussen 1999 en 2006 speelde Oosting 231 wedstrijden voor Emmen in de eerste divisie, waarin hij 32x scoorde. Oosting wordt morgen, zondag 29 januari, 51 jaar.

- Rui Mendes van Emmen ontbreekt voorlopig door een knieblessure.

PSV-GAE | 90+5' Einde wedstrijd

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken in Eindhoven. Fabio Silva kreeg nog een kansje op de 3-0, maar hij kon de voorzet van Simons niet binnenkoppen. PSV wint uiteindelijk moeiteloos met 2-0, maar heel swingend was het niet. Drie punten voor de Eindhovenaren, maar of daarmee meteen de crisis is bezworen waar Van Nistelrooij na de nederlaag tegen Emmen over sprak, is niet zeker.

PSV-GAE | Wedstrijd wel gespeeld

Go Ahead had na rust wat kansjes om er nog een wedstrijd van te maken, maar echt in de problemen is PSV nooit geweest. Na de 2-0 van El Ghazi was het verzet van Go Ahead gebroken en nu voetbalt PSV de wedstrijd simpel uit.

PSV-GAE | 82' Fabio Silva debuteert

Daar is de entree van Fabio Silva. De Portugese aanwinst van PSV mag nog tien minuutjes meedoen. Hij komt erin voor Luuk de Jong.

PSV-GAE | Veel diversiteit bij PSV

De laatste 8 eredivisiegoals van PSV werden gemaakt door 8 verschillende spelers: Noni Madueke, Luuk de Jong, Érick Gutiérrez, Xavi Simons, Ibrahim Sangaré, Guus Til, Joey Veerman en Anwar El Ghazi.

PSV-GAE | 67' PSV lijkt los

Eerst wordt een doelpunt van El Ghazi afgekeurd en daarna komt Luuk de Jong met een gevaarlijk schot. PSV lijkt hard op weg naar de derde treffer.

PSV-GAE | 64' DOELPUNT PSV!

Op het moment dat Go Ahead mag denken aan een gelijkmaker komt PSV op 2-0. El Ghazi schuift de bal uit de rebound onder keeper de Lange door.

PSV-GAE | Statistieken helpen PSV

PSV won 44 van zijn laatste 45 thuisduels in de eredivisie waarin de club bij rust op voorsprong stond, met als uitzondering een 1-1 gelijkspel tegen Ajax op 28 februari 2021.

PSV-GAE | 54' Grotere kans Go Ahead

De bezoekers komen sterk uit de kleedkamer en PSV mag invaller Ramalho danken dat het nog op voorsprong staat. Een hard schot wordt door de verdediger weggekopt.

PSV-GAE | Kansje Go Ahead

Finn Stokkers met een klein kansje voor de bezoekers. Zijn gekrulde schot gaat echter net naast.

PSV-GAE | Beide ploegen wisselen

Bij de thuisploeg komt Ramalho in het veld voor Obispo en bij Go Ahead zijn er twee wissels. Amofa komt voor Tekie en Linthorst komt voor Fernandes. De tweede helft is begonnen!

PSV-GAE | Rust

PSV kende een sterk eerste half uur en leidt verdiend met 1-0. Go Ahead zit nog altijd in de wedstrijd als we kijken naar de stand, maar wil de ploeg van René Hake een echte vuist willen maken, zal het voetballend een stuk beter moeten.

PSV-GAE | Wedstrijd kabbelt voort

PSV heeft flink de overhand, maar tot hele grote kansen komt het niet. Er is overigens geen vuiltje aan de lucht want Go Ahead weet er weinig tegenover te stellen.

PSV-GAE | PSV dicht bij 2-0

Een fraaie actie van Simons wordt niet beloond met een treffer. De PSV'er dribbelt argeloos door de zestien, maar ziet zijn schot gekeerd worden. Via de keeper gaat de bal vervolgens op de arm van Nauber, waarbij bijna het hele stadion om een strafschop roept. Dat zou echter te veel van het goede zijn vindt Gözübüyük.

PSV-GAE | 14' Goal PSV!

Daar is de 1-0 voor PSV, en het is natuurlijk verdiend gezien het overwicht in de openingsfase.

Sangaré wint het duel van Fernandes en zet Til aan het werk. Die vindt met zijn lage voorzet vanaf rechts Joey Veerman, die met een bekeken schot scoort.

PSV - Go Ahead Eagles 1-0

PSV-GAE | 12' Weer een gevaarlijke corner

Het zijn voorlopig de spelhervattingen waaruit het moet komen voor PSV. Nu kan Sangaré koppen bij een hoekschop, maar hij krijgt de bal niet helemaal lekker op het hoofd.

Bij de tweede paal probeert Til er nog wat van te maken, maar de bal is net te hoog voor hem.

PSV-GAE | 8' Eerste kans en de lat

En hij is voor El Ghazi, de aanvaller van PSV haalt hard uit, maar treft een verdediger van Go Ahead. Het levert dus een hoekschop op.

Uit die corner kan Simons van afstand schieten, hij treft de lat.

PSV-GAE | 1' Aftrap

Het duel is begonnen. Kan PSV de crisis bezweren, of gaat het van kwaad naar erger?

PSV-GAE | Klaar voor de aftrap

De spelers van PSV staan er klaar voor. De negentiende speelronde in de eredivisie staat op het punt van beginnen.

Op dit veld krijg je rood voor schelden met 'kanker'

Voetbalclub Unitas'30 uit Etten-Leur geeft rood als spelers met het woord kanker schelden. Ook zijn ze dan een maand niet welkom op het sportveld. Ze moeten voor straf wel klusjes doen op de club.

Go Ahead beter in vorm dan PSV

In de laatste vijf duels pakte PSV slechts vijf punten. Dat is er één minder dan Go Ahead in zijn laatste vijf wedstrijden.

• FC Twente - Go Ahead Eagles 1-1

Ondertussen in Turijn.... eindelijk Pogba!

Juventus heeft zondag voor het thuisduel met Monza de beschikking over de herstelde Paul Pogba. De 29-jarige middenvelder kwam nog niet in actie voor de club uit Turijn sinds zijn terugkeer, na een periode van zes jaar bij Manchester United.

Pogba keerde in juli terug bij de Italiaanse club waar hij tussen 2012 en 2016 ook al speelde.

Eerder dit seizoen

In augustus won PSV in Deventer met liefst 2-5 van Go Ahead Eagles. Dat was voor een groot deel te danken aan Mats Deijl, die al vroeg bij een 1-1 stand een rode kaart kreeg voor deze tackle.

Vanavond staat Deijl opnieuw in de basis als rechtsback bij Go Ahead. Richie Ledezma, de speler die hij toen zo hard onderuit haalde, zit nu op de bank bij PSV.

Eagles zijn er!

PSV start met Veerman en De Jong

Twee opvallende namen in de basisopstelling van PSV, dat straks om 16.30 uur begint thuis tegen Go Ahead Eagles: Joey Veerman en Luuk de Jong.

Veerman krijgt de voorkeur boven Érick Gutiérrez. De middenvelder maakte op 7 januari voor het laatst deel uit van de basisformatie van PSV. Hij werd toen in de tweede helft van het duel met Sparta gewisseld en liep met veel misbaar naar de zijlijn. De Jong is weer terug nadat hij een hoofdwond had opgelopen en de wedstrijd tegen Emmen miste.

Phillipp Mwene is de linksback van PSV. Hij vervangt de geschorste Mauro Júnior. Nieuwe huuraanwinst Fábio Silva zit op de bank en kan als invaller debuteren.

Wie moet Schreuder opvolgen? 'Je hebt een inspirerende visionair nodig, met karakter'

Een tussenpaus die de meubelen redt, of een trainer die Ajax op de lange termijn zijn gezicht teruggeeft? Het is een groot vraagteken dat boven de Johan Cruijff Arena hangt. Wie moet Alfred Schreuder opvolgen bij Ajax?

Er wordt al druk gespeculeerd. Van Peter Bosz (vrij na zijn ontslag bij Olympique Lyonnais) tot Luis Enrique (na een matig WK vertrokken bij Spanje) en van de excentrieke Marcelo Bielsa tot de Deense bondscoach Kasper Hjulmand, wiens naam vorig seizoen al eens was gevallen.

Lees hier verder...

Cijfers bevestigen ontwikkeling Kökcü: 'Nog dominanter aanwezig'

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü heeft de afgelopen anderhalf jaar een transformatie ondergaan. Niet alleen uit hij zich steeds beter voor camera, ook voetballend ontwikkelde de inmiddels 22-jarige middenvelder zich sneller dan voorheen, zo wijzen ook de cijfers uit.

"Ik kan me nog wel het eerste gesprek herinneren met de trainer", vertelde Kökcü vertelde onlangs op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord over zijn eerste onderonsje met Arne Slot, die in de zomer van 2021 Dick Advocaat opvolgde. "Dat was op trainingskamp en hij gaf gelijk aan: dit is niks." Het ging over de de conditie van de middenvelder.

• Cijfers bevestigen ontwikkeling Kökcü: 'Nog dominanter aanwezig'

Stewart kon lokroep Brands en PSV niet weerstaan: 'Ben en blijf Brabander'

Met een vroegtijdige uitschakeling op het WK voetbal in Qatar achter de kiezen en de traditionele gevulde kalkoen voor zijn neus op tafel ging Earnest Stewart een maand geleden de Amerikaanse kerst in. Het waren dagen, zo haalde de toenmalig technisch directeur van de United States Soccer Federation vrijdag nog maar eens in de herinnering, die hem zwaar op de maag vielen.

De oorzaak lag niet bij de eliminatie in het Emiraat, nota bene door de nederlaag tegen het Nederlands elftal. Wat het wel was? Een telefoontje van een oude bekende dat hem op de valreep van 2022 plots ernstig aan het twijfelen bracht.

• Stewart kon lokroep Brands en PSV niet weerstaan: 'Ben en blijf Brabander'

Gravenberch mag zich opmaken voor basisplaats bij Bayern München

Ryan Gravenberch begint vanavond (18.30 uur) waarschijnlijk in de basis bij Bayern München in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De middenvelder vervangt zo goed als zeker Leon Goretzka, die vanwege een spierblessure niet inzetbaar is. "Ryan heeft het heel goed gedaan als invaller tegen Köln", zei trainer Julian Nagelsmann. "Hij wil die vorm vasthouden. Ik denk wel dat hij gaat spelen."

De coach van Bayern kreeg ook vragen over de situatie waarin Matthijs de Ligt is beland. De verdediger loopt net als andere oud-spelers van Juventus het risico dat hij geschorst wordt omdat de club uit Turijn heeft gesjoemeld met transferwaarden van voetballers. "Ik hoop dat hij gewoon kan blijven spelen", zei Nagelsmann. "Maar dit lijkt me meer werk voor de juridische afdeling."

Daley Blind wacht nog op zijn eerste speelminuten voor Bayern München in de Bundesliga.

Trainer Heitinga leidt Ajax zondag in uitduel met Excelsior

John Heitinga zit morgen op de bank als interim-trainer als Ajax de uitwedstrijd tegen Excelsior speelt. De oud-verdediger leidde vrijdag al de uitlooptraining van het eerste elftal, nadat Alfred Schreuder donderdag na het duel met FC Volendam (1-1) werd ontslagen.

De 39-jarige Heitinga had dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Maar die functie wordt vrijdagavond overgenomen door Michel Kreek. Hij leidt de beloftenploeg tijdens het uitduel met Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is nog onduidelijk hoelang Heitinga interim-trainer van Ajax blijft. Mogelijk maakt de 87-voudig international plaats als de directie een definitieve opvolger voor Schreuder heeft gevonden. Een andere mogelijkheid is dat Heitinga het seizoen mag afmaken, met mogelijk een ervaren trainer naast zich.

PSV-trainer Van Nistelrooij hoopt dat PSV bodem heeft bereikt

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij hoopt dat zijn elftal met de nederlaag van dinsdag bij FC Emmen (1-0) de bodem heeft bereikt. "Het vertrouwen is daar", zei hij in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Maar je weet nooit zeker of de bodem is bereikt. Dat gevoel hebben we vaker gehad dit seizoen. We weten het zaterdag pas, dan zullen we het moeten laten zien."

PSV heeft na achttien wedstrijden al negentien verliespunten (twee keer gelijk en vijf keer verloren) en staat derde. De laatste vijf competitieduels leverden slechts één zege op.

"Nu moeten de resultaten nog komen. Ik ben verantwoordelijk, dus ik heb tegen Emmen iets niet goed gedaan. Je kan als trainer je team beter voorbereiden. Je elftal beter neerzetten of iets veranderen in een wedstrijd. Ondanks het slechte spel, creëerden we wel weer genoeg kansen. Als we dat blijven doen, vallen de ballen er een keer in."

Stand in de eredivisie

Welkom!

Welkom bij dit liveblog. Er staan vandaag vijf wedstrijden op het programma in de eredivisie: PSV-Go Ahead Eagles (16.30 uur), RKC-Emmen (18.45 uur), Heerenveen-Vitesse (20.00 uur). NEC-Sparta (20.00 uur) en AZ-Utrecht (21.00 uur).